• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Adana'da yılın ilk sabahında "Gazze Buluşması"

01 Ocak 2025, Çarşamba 12:47
01 Ocak 2025, Çarşamba 12:47
Adana
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Adana'da Peygamber Sevdalıları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, İslam ülkelerinin Gazze'ye karşı siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Peygamber Sevdalıları tarafından Adana'da 2025 yılının ilk sabahı Tarihi Taşköprü'de "Gazze Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Programda katılımcılar, ellerinde Gazze'ye destek ifadeleri bulunan prt ve dövizler taşıdı.

Saat 08.00'de düzenlenen buluşma Fatih Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an tilavetinin ardından HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Emin Çınar ve Mustazaflar Cemiyeti Adana Temsilcisi Ramazan Erdem selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Etkinlik, Eğitimci Umut Sağlam'ın basın açıklaması ile devam etti.

Adana'da düzenlenen Gazze buluşmasında Eğitimci Umut Sağlam, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik soykırımına dikkat çekerek, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdı.

"Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun"

Eğitimci Umut Sağlam, konuşmasına Şu'arâ Suresi'nin 227. ayetini okuyarak başladı: "Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir." Ardından sözlerine şu şekilde devam etti:

"İzzeti kuşananlara selam olsun. Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun. Mazlumların safında yer alanlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayanlara selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun."

Gazze'de yaşanan zulme ve uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çeken Sağlam, "Çocukların, kadınların ve masumların korunamadığı bir dünyada yaşıyoruz. Acı, çile, zulüm, vahşet ve soykırıma sessizlik, insanlığın tükendiği noktaya geldiğimizi gösteriyor. İnsanlık adına ne kadar değer varsa çiğneniyor." dedi.

"Gazze'de 50 bin kişi şehit oldu"

Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırılarının bilançosunu paylaşan Sağlam, "Gazze'de 15 aydır devam eden soykırımda 7 Ekim 2023'ten bu yana 50 bin kardeşimiz şehit oldu. Şehit olanların üçte ikisi kadın ve çocuklardan oluşuyor. Yaralı sayısı 200 bine yaklaştı. Enkaz altında on binlerce şehidin naaşına ulaşılamıyor. On binlerce kişi zindanlarda işkencenin en barbar yöntemlerine maruz kalıyor" ifadelerini kullandı.

Gazze'nin korkunç bir yıkımla karşı karşıya olduğunu belirten Sağlam, "Gazze'nin yüzde 90'ı yerle bir edildi. Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarından daha ağır hasar bırakan bombalar Gazze'ye atılıyor. Masum insanlar canlı canlı yanarak şehit oluyor. Çadır kentler ve yerleşim yerleri bombalanıyor. Siyonistler, enkaz altında kalanların çıkarılmasına bile engel oluyor. İnsanlık bu vahşete sessiz kalmamalıdır." açıklamalarına yer verdi.

"Uluslararası toplum insanlık sınavını kaybetti"

Batılı güçlerin, siyonist işgal rejimine destek vermesini eleştiren Sağlam, "Uluslararası sistem ahlaken, fikren ve fiilen çökmüş durumda. İnsanlık, bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu destekleyen emperyal güçler karşısında kör, sağır ve dilsiz kalıyor" diye konuştu.

Siyonist işgal rejiminin bölge ülkeleri için de tehdit oluşturduğunu vurgulayan Sağlam, "İşgal rejiminin yayılmacı politikalarının varacağı nokta, yaşadığımız bu topraklar olacaktır. Türkiye, İran, Irak, Ürdün, Mısır ve Lübnan, bu tehlikeye karşı güç birliği yaparak Kudüs ittifakı kurmalıdır" çağrısında bulundu.

"Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir"

İslam dünyası ve uluslararası topluma somut adımlar atma çağrısı yapan Sağlam, "İslam ülkeleri, siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmeli. Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir. Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması ve siyonist işgalcilerin çekilmesi için uluslararası baskılar artırılmalıdır. Siyonistlerin işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalı, fiili adımlar atılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Sağlam, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Siyonist işgal rejimi haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz. Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, Şehit Yahya Sinvar'a, Şehit İsmail Heniyye'ye ve tüm direnişçilere selam olsun."

Program İTTİHAD-UL ULEMA Üyesi Molla Ekrem Derdiyok'un yaptığı dua ile son buldu.

Programa vatandaşların yanı sıra HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek ile Mustazaflar Cemiyeti, MEKTEB, Umut Kervanı ve birçok STK katılım gösterdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

GAİB 2026 yılının ilk ihracat verilerini açıkladı

Refah Sınır Kapısı faaliyete başladı

"Afganistan'da kadınların eğitiminden bahsedenler Gazze'de katledilen on binlerden söz etmiyor"

Onkoloji Uzmanları: Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün

Gaziantep'te aranan 524 şahıs yakalandı

Mersin merkezli kaçakçılık operasyonunda: 4 tutuklama

Memiş: Bazı insanlar İslam dinindeki kandillerle ilgili ifrat ve tefrite çok kaçmaktadır

Özkut Özdemir’den çok sert tepki: Şov yapmayın işinizi yapın

İran medyası: Pezeşkiyan, ABD ile nükleer mesele görüşmelerinin başlatılmasını istedi

Malatya Valisi Yavuz: Ocak ayında uyuşturucudan 67 kişi tutuklandı

Türkiye’nin yastık altı altın haritası açıklandı

Kayıp anne Nimet Kılıç için arama çalışmaları aralıksız sürüyor

Malatya'da sosyal yaşam merkezi yoğun ilgi görmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'mızın arıtmayla ilgili bütün sorunlarını çözüyoruz

Belediye Başkanı Geçit: Berat Kandili birlik, beraberlik ve arınma gecesidir

Adana’da uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Rusya-ABD-Ukrayna görüşmelerinin ikinci turu belli oldu

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde devir teslim töreni

Medrese âlimi Karanfil: Bu gece affın kapıları açılıyor, gaflet kapıları kapanmalı

Vali Kızılkaya: Siirt’te asayiş olaylarında yüksek aydınlatma oranı sağlandı

Psikolojik sağlamlık kanser hastasının bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

Diyarbakır-Bismil Karayolunda Kaza: 2 Yaralı

Depremde evi yıkılan aile, ruhsat gerekçesiyle konut yapamıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği